Industrial Ceramic Linings B.V. (ICL) is overgenomen door IPCOM

door: Nathalie van Hellenberg Hubar op 21/12/23 in Fusies, overnames & herstructureringen,

Industrial Ceramic Linings B.V. (ICL) is overgenomen door IPCOM. Het in Rotterdam gevestigde ICL is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in hoge temperatuur afdichtings- en isolatietechnologie. IPCOM, met hoofdkantoor in België, is een ambitieuze en snelgroeiende pan-Europese bedrijvengroep, gespecialiseerd in de distributie en conversie van innovatieve oplossingen voor thermische isolatie, isolatie bij hoge temperaturen, passieve brandbeveiliging en akoestische isolatie.

ICL, in 1987 opgericht door de familie Tournier, is een toonaangevende speler geworden in het leveren van technologisch geavanceerde oplossingen aan fabrikanten van verwarmingssystemen in de huishoudelijke, commerciële en industriële HVAC-markten. Ze bieden een scala aan producten, waaronder de alles-in-één branderisolatie Pioneer®, de extreem hittebestendige pakkingserie Kerasil® en de innovatieve Ultra Low NOx-ovenmoffen. Naast hun op maat gemaakte oplossingen voor hoge temperaturen bieden ze ook verschillende soorten pakkingen van rubbers en siliconen. ICL bedient klanten in Europa en Noord-Amerika met een team van ongeveer 35 medewerkers. Het huidige management blijft betrokken bij ICL.

IPCOM heeft meer dan 1300 mensen in dienst en levert haar oplossingen via een netwerk van meer dan 80 verkooppunten in 16 landen in Europa. De acquisitie van ICL past goed in IPCOM's Pan-Europese groeistrategie om haar High-Temperature Solutions divisie, de INSULCON Groep, te versterken.

Nathalie van Hellenberg Hubar en Stijn van der Stap stonden ICL als verkoper bij.

REAGEREN OF VRAGEN?