Euro-Rijn Group heeft Danser Group overgenomen

door: Tom van Dijk op 19/03/24 in Fusies, overnames & herstructureringen,

Euro-Rijn Group, gevestigd in Moerdijk, was met een omzet van ruim 200 miljoen al een vooraanstaande logistiek dienstverlener.

Danser Group is met een jaaromzet van ruim 70 miljoen een van de grootste spelers op het gebied van containervervoer in Europa. De vloot van Danser Group omvat acht eigen binnenvaartschepen (vier onder Nederlandse vlag en vier onder Zwitserse vlag) die met elkaar vier koppelverbanden kunnen vormen. Daarnaast heeft Danser Group de beschikking over een vloot van ongeveer 70 charterschepen.

Met de overname van Danser Group die werd goedgekeurd door de ACM, groeit de jaaromzet van Euro-Rijn Group uit tot niveau van bijna 300 miljoen. De dienstverlening van Danser Group vormt een strategisch belangrijke aanvulling op de dienstverlening van Euro-Rijn Logistics Holding, de holding waaronder de logistieke activiteiten van de groep vallen. Deze strategische zet van Euro-Rijn Group markeert een volgende stap om haar positie in de binnenvaartsector verder te versterken.

De voormalige aandeelhouders van Danser Group keren terug als aandeelhouder en in het dagelijkse managementteam van de onderneming. Samen met Euro-Rijn Group zetten zij de schouders onder het bedrijf en zullen zij de strategische samenwerking met Euro-Rijn Group verder uitbouwen.

Tom van Dijk, Nathalie van Hellenberg Hubar, Jorin Hagendoorn en Imbert van Weverwijk hebben Euro-Rijn Group in deze transactie bijgestaan. Matthijs van der Laarse adviseerde Euro-Rijn Group in verband met de ACM-melding.  

REAGEREN OF VRAGEN?