Van der Ende Groep neemt het Belgische Quality Pumps & Machines over

door: Tom van Dijk op 30/06/21 in Fusies, overnames & herstructureringen,

Van der Ende Groep heeft per 1 juni 2021 het Belgische Quality Pumps & Machines (QPM) overgenomen. Met deze overname zet Van der Ende Groep een belangrijke stap in de realisatie van haar internationale ambities.

De afgelopen jaren stonden voor Van der Ende Groep vooral in het teken van verdere professionalisering en uitbreiding van de interne organisatie en het aangaan van nieuwe strategische samenwerkingen. De hernieuwde visie die een aantal jaar geleden is bepaald, wordt trouw gevolgd. Bedrijfsovernames waar dit waarde toe kan voegen aan de groep, innovatieve eigen producten ontwikkelen, creëren van onderscheidend vermogen en het bouwen van een kenniscentrum, zijn fundamentele zaken waar veel energie in is gestoken. En nu dan de volgende stap in het uitgestippelde groeipad, een buitenlandse overname.

De volledige integratie van QPM binnen Van der Ende Groep, zal gefaseerd plaatsvinden. De huidige eigenaar en drijvende kracht binnen QPM, Johan Broekmans, blijft aan en zal zijn kennis en ervaring stapje voor stapje overdragen. We gaan het beste uit twee werelden samenvoegen,” zegt Lex van der Ende, Managing Director Van der Ende Groep.

Tom van Dijk en Nathalie van Hellenberg Hubar hebben Van der Ende Groep in deze transactie bijgestaan. 

REAGEREN OF VRAGEN?