Acquisities Sator

2015/2016

op 01/12/16 in IT, Fusies, overnames & herstructureringen,

DVAN heeft Sator 3 jaar op rij bijgestaan bij in totaal 16 verschillende overnames van in Nederland actieve grossiers. Hieronder een overzicht van de transacties die plaatsvonden in 2015 en 2016.

Sator is onderdeel van het aan de Nasdaq genoteerde, Amerikaans-Canadese LKQ. Samen zijn ze de grootste aanbieder in de VS, Canada en Nederland van Automotive Aftermarket onderdelen. Dit zijn bijvoorbeeld reserve- of inbouwonderdelen voor auto’s.

Met de overnames wil Sator landelijke dekking in Nederland bereiken. Daarnaast betekenen de overnames ook een vernieuwing van het bedrijfsmodel.

Voorheen was Sator één schakel in het traditionele ketenmodel van fabrikant – distributeur – grossier – garagehouder. Met de overnames nemen ze meerdere schakelposities in.

Daniëlle DixMarijke Sipkema - ten Brink (advocatuur) en Rogier van de Sandt (notariaat) hebben Sator samen met Wilfred van der Lee, Kim Leistra, Jurgen van Hattum en Adam Azulai van Grant Thornton bij deze overnames begeleid.

oktober 2016

sator breidt netwerk verder uit door overname auto wessel en auto wessel naarden

Auto Wessel in Hilversum en Auto Wessel Naarden in Naarden zijn overgenomen door Sator Holding. Door de overname heeft Sator wederom een sterke speler in de regio toegevoegd aan haar netwerk.

Lees hier het persbericht.

juli 2016

sator breidt netwerk verder uit door overname auto onderdelen centrale middelburg

Auto Onderdelen Centrale Middelburg, met vestigingen in Vlissingen en Goes, is overgenomen door Sator Holding. Door de overname heeft Sator een sterke speler in de regio Zeeland toegevoegd aan haar netwerk. 

AUGUSTUS 2015

sator breidt netwerk verder uit door overname autoparts zaanstad en autoparts waterland

Autoparts Zaanstad in Wormerveer en Autoparts Waterland in Purmerend zijn overgenomen door Sator Holding.

Autoparts Zaanstad is een sterke speler in de Zaanstreek waar het bedrijf sinds 1983 met een vestiging in Wormerveer is vertegenwoordigd. Vijf jaar geleden besloot de oprichter van het bedrijf te expanderen met een zelfstandige vestiging in Purmerend, Autoparts Waterland genaamd. De groei die beide bedrijven doormaakten kwam mede tot stand door een intensieve samenwerking met Van Heck (nu Fource).

Met deze acquisitie groeit het grossiersnetwerk van Sator naar 89 vestigingen; hiermee komt het concern weer een stap dichterbij de strategische doelstelling van landelijke dekking.

juli 2015

sator voegt amg automaterialen toe aan haar netwerk

Met de overname van AMG Automaterialen heeft Sator wederom een sterke speler in de regio toegevoegd aan haar netwerk en dekt hiermee de gehele Drechtsteden regio. 

juni 2015

Sator voegt auto elektra toe aan haar netwerk

Auto Elektra – opgericht in 1946 - is een sterke speler in Naaldwijk en omgeving. Door deze overname breidt Sator haar bereik in het Westland uit. 

mei 2015

sator voegt mevo oss toe aan haar netwerk

Mevo Oss is een sterke speler in de regio. Door deze overname breidt Sator haar bereik in Nood-Brabant uit. 

na heijl zijn automaterialen vink, schaftenaar en cruiser (APS) toegevoegd aan het concern sator

Na de overname van de divisie automaterialen van Heijl in april van dit jaar heeft Sator wederom een reeks overnames gedaan.

De transacties van Automaterialen Vink, Schaftenaar en Cruiser (APS) hebben begin mei plaatsgevonden.

april 2015

HEIJL EERSTE IN NIEUWE REEKS STRATEGISCHE OVERNAMES DOOR SATOR

Met een tweede ronde van strategische overnames, waarvan Heijl nu de eerste is, zal Sator-LKQ haar streven naar landelijke dekking verder weten te benaderen en kan zij bovendien het hybride business model - waarbij naast het eigen netwerk (two-step) ook een breed net van zelfstandige groothandelbedrijven wordt beleverd (three-step distribution) - verder kracht bij zetten.

Heijl Automaterialen zal net als alle eerder overgenomen bedrijven handelen onder eigen naam en identiteit.

Sator behoort tot het op de NASDAQ genoteerde LKQ, de grootste aanbieder van Automotive Aftermarket onderdelen in de VS, Canada en Nederland, en is onder meer bekend van de recent tot 'Fource Automotive Source' omgedoopte bedrijven Van Heck, Havam, Kühne en Harrams, en de in 2014 overgenomen grossierorgansiaties Rijsbergen CarTAL, Heuts, Slager, Primaparts, VEAM en Imbema. 

vragen?

Heeft u vragen over deze transacties? Neem dan contact op met Daniëlle Dix via +31 30 285 03 03 of per e-mail via danielle.dix@dvan.nl.

lees ook

vijf deals simultaan op strategisch niveau

reageren of vragen?

Vul de tekst die hieronder wordt weergeven in:


Reacties