Drietal overnames door Van Beest

Drietal internationale overnames op rij door Van Beest

op 22/01/18 in Fusies, overnames & herstructureringen,

Het DVAN Fusie- en Overname Team adviseerden het in Sliedrecht gevestigde Van Beest B.V. bij de overname van drie bedrijven in Noorwegen, Spanje en Duitsland om zo de groeiambitie van Van Beest te kunnen realiseren.

Beeld: vanbeest.nl

over van beest

Van Beest is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige ketting- en staaldraadaccessoires die verkocht worden onder merken als Green Pin®, Excel®. Van Beest is opgericht in 1922 en heeft wereldwijd 125 werknemers. Het bedrijf heeft vestigingen in Sliedrecht, Nederland (hoofdkantoor), Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en de Verenigde Staten. Van Beest heeft distributeurs in meer dan 90 landen wereldwijd. Voor meer informatie, zie www.vanbeest.com

van beest doet overname van load solutions, fabrikant van tycan® ketting

De Van Beest Group heeft Load Solutions overgenomen. Load Solutions, gevestigd in Rådal, Noorwegen, biedt oplossingen voor hijsen en sjorren aan de transport- en installatiebranche en is de fabrikant van een innovatieve ketting gemaakt van Dyneema®-vezel welke wordt verkocht onder de merknaam Tycan®. 

Het productportfolio van Load Solutions is zeer complementair aan dat van de Van Beest Group. Dit stelt de gecombineerde bedrijven in staat hun klanten een compleet assortiment aan hijsmiddelen te bieden.

irizar forge sluit zich aan bij van beest

Van Beest heeft een meerderheidsbelang in Irizar Forge verworven. Irizar Forge, gevestigd in Spanje, is een van de meest vooraanstaande smederijen op het gebied van zware kraanhaken en blokken in de wereld. 

Deze overeenkomst draagt significant bij aan de missie van Van Beest om wereldwijd leidend te zijn op het gebied van accessoires voor hijsen, sjorren en mooring van de onshore en offshore Engineering, Procurement & Construction (EPC)-branche, alsmede voor Original Equipment Manufacturers (OEM).

van beest doet overname van heuer hebetechnik

Van Beest heeft het Duitse bedrijf Heuer Hebetechnik overgenomen. Heuer Hebetechnik is een belangrijke partner voor veel Original Equipment Manufacturers (OEM) uit Duitsland en Scandinavië. Het bedrijf is gevestigd in Iserlohn, Duitsland en heeft 9 werknemers. Heuer Hebetechnik is vermaard voor zijn complete assortiment van hoogwaardige, zware kraanhaken en voor zijn volledig op maat gemaakte kraanhaken. 

De overname van Heuer Hebetechnik draagt significant bij aan de groeistrategie van Van Beest. Heuer Hebetechnik zal als een onafhankelijk bedrijf blijven opereren binnen Van Beest.

dvan deal team

Advocaat Tom van Dijk van het Rotterdamse DVAN Fusie- en Overname Team adviseerde Van Beest B.V. bij de overname van voornoemde Noorse, Spaanse en Duitse bedrijven. Voor vragen over deze overname kunt u contact opnemen met Tom van Dijk, bereikbaar op 06 43 37 61 29 of per e-mail via tom.van.dijk@dvan.nl.

Meer publicaties over dit onderwerp

REAGEREN OF VRAGEN?