Ontmoet Marco

U kunt bij Marco terecht voor:
 • Commerciële- en handelscontracten
 • Mededingingsrecht
 • Europees recht
 • Levensmiddelenrecht
Recente zaken van Marco

Compliance trainingen
Marco verzorgt met regelmaat inhouse-trainingen voor ondernemingen die in sterk gereguleerde sectoren actief zijn. Zo verzorgde hij onlangs een training op het gebied van recall-management aan een internationale supermarkretailer. Bij een internationale producent van diverse A-merk-zuivelproducten gaf hij een training op het gebied van het algemene mededingingsrecht en voedsel- & warenwetgeving.

Joint venture om nieuwe markt te ontginnen
Onlangs heeft Marco een groot internationaal diervoederbedrijf begeleid bij het opzetten van een strategische joint venture met een partner in Zuidoost-Azië. Zo heeft hij geadviseerd bij het opzetten van de juridische structuur voor de samenwerking en heeft hij samen met de notaris de nieuwe juridische entiteiten opgericht.

Boete NVWA voorkomen
Een retailer in de superfoods vroeg Marco wat precies is toegestaan. ‘Welke claim met betrekking tot een voedingsproduct mag ik maken?’ Naast advies hierover heeft Marco de retailer begeleid en ondersteund in het traject met de toezichthouder Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Door nauw overleg met de NVWA is een hoge boete voorkomen en is de onderneming niet aan de ‘publieke schandpaal’ genageld.

Klanten over Marco

'Bij de reorganisatie van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen heb ik Marco leren kennen als een gedreven jurist die de samenwerking opzoekt en creatief meedenkt over oplossingen. En dat op een ontspannen en vriendelijke wijze.'
Jean Paul de Poorter, Stichting Landelijk Meldpunt Afvalstoffen LMA

'A business minded lawyer enabling long-term relations with your customers and suppliers is what Marco Balhuizen was for me when we worked for many years together. When I was growing the business at Nayak I noticed that my customers (mainly airlines) were having thick contracts and strong legal departments with deep financial pockets. 
Marco is able with controllable costs to achieve remarkable results. Whether it is setting up agreements with key performance indicators, as well dealing legal discussions related to negative PR or settling early terminated agreements. With his enthusiastic, always connected, customer business driven approach, he is making tough legal discussions for “non legal” persons to controllable files to be solved.'

Patrick Morcus, ex-CEO Nayak Aircraft Service Netherlands B.V. 

“Al diverse malen hebben wij de hulp van Marco nodig gehad voor het oplossen van juridische zaken. De prettige manier van met elkaar overleggen en de wijze waarop Marco telkens zocht naar de meest praktische en beste oplossingen was daarbij opvallend. Wij hopen daarom ook in de toekomst van zijn kwaliteiten en expertise gebruik te mogen blijven maken.”
Ber van Nobelen, CEO Nobel's Machinefabriek B.V. en Javo B.V.

Opleidingen

 • Grotius Mededingingsrecht
 • Postacademische Leergang Mededingingsrecht en Economie

Lidmaatschappen

 • Vereniging voor Levensmiddelenrecht
 • Vereniging voor Mededingingsrecht
 • Vereniging Handelsrecht
 • Vereniging voor Distributie-, Franchise- en Agentuurrecht (DFA)
 • Vereniging Sport en Recht
 • Nederlandse Franchise Vereniging
RECHTSGEBIEDENREGISTER

Marco Balhuizen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

 • Economisch ordeningsrecht; sub rechtsgebied mededingingsrecht 
 • Verbintenissenrecht; sub rechtsgebied agentuur en distributie

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wilt u meer weten over mij?

Laatste publicaties van Marco Balhuizen

KENNISMAKEN OF REAGEREN?

Persoonlijk betrokken

Uw ambitie centraal

Transparant in kosten

IK HELP U GRAAG VERDER

Marco Balhuizen

Partner /

Samen succesvol