Plukon en Fresh Care Convenience bundelen krachten in groente en convenience

op 21/02/20 in Agri & food, Fusies, overnames & herstructureringen,

Plukon Food Group en Staay Food Group hebben een overeenkomst gesloten voor de overname van 51 % van de aandelen van Fresh Care Convenience B.V. in Dronten (FCC) door Plukon.

Plukon Food Group is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van gevogelte, maar heeft sinds 10 jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep in haar geledingen. De samenwerking met FCC past bij de ambitie van Plukon om verdergaand te willen investeren in kennis van groenteketens en groenteverwerking.

Staay Food Group is de internationale Sales en Marketing organisatie in verse groenten en fruit met eigen teelt én verwerking. Voor ieder segment van de markt heeft Staay Food Group dagelijks een competitief assortiment duurzaam geteelde producten beschikbaar, afkomstig uit alle belangrijke productiecentra in de wereld. Staay Food Group positioneert zich dichter bij de teelt met eigen teeltactiviteiten en samenwerkingen en participaties met telers. 

Vanuit de sourcing van grondstoffen, bestaande logistieke kanalen en beschikbare productiecapaciteit zullen de bedrijven elkaar verder gaan versterken.

Vanuit de product/markt combinaties zijn beider bedrijven zeer complementair.

Fresh Care Convenience heeft een sterke positie op de Duitse retailmarkt. Het grootste assortiment bestaat uit vers gesneden groenten, groentemixen en maaltijdsalades. Plukon heeft een intensieve samenwerking met een grote Nederlandse retailer voor convenience maaltijdoplossingen zoals stoommaaltijden, wokschotels en maaltijdsalades.

DVAN heeft Staay Food Group in deze transactie bijgestaan.

REAGEREN OF VRAGEN?