Doorstart Harolds geslaagd

Curator heeft de onderneming drie weken voortgezet en uiteindelijk een doorstart bereikt.

door: Jorin Hagendoorn op 06/09/17 in Insolventierecht,

Op 15 augustus jl. werd Harolds op eigen verzoek door de Rechtbank Rotterdam in staat van faillissement verklaard, waarmee helaas een Rotterdams instituut failliet ging.

Op 6 september jl. wist DVAN-curator Jorin Hagendoorn een doorstart te bereiken. De onderneming is gekocht door de Duitse marktpartij Gerstäcker.

Harolds heeft landelijke bekendheid verworven als specialist op het gebied van kunstenaarsbenodigdheden met een zeer groot assortiment: schildersezels, pigment, airbrushbenodigdheden, maquettematerialen, speksteen en bladgoud. De onderneming laat zich voorstaan dat zij alles op voorraad heeft.

De afgelopen weken is door alle bij Harolds betrokken partijen hard gewerkt en veel energie gestoken in het onderzoeken van de mogelijkheden van een doorstart.

Deze gehoopte doorstart is per 6 september 2017 geslaagd (zie ook AD-artikel van 6 september 2017). De onderneming is per die dag verkocht door curator Jorin Hagendoorn aan de Duitse keten Gerstäcker, een grote en gewaardeerde speler in de markt van kunstschildersbenodigdheden. Het is de bedoeling dat Harolds zelfstandig, onder eigen naam en op dezelfde locatie als thans wordt voortgezet. De werkgelegenheid kon grotendeels behouden blijven. Ook komt de nieuwe eigenaar eventueel gedupeerde klanten van Harolds tegemoet door zich bereid te verklaren de uitstaande Harolds-cadeaubonnen te erkennen die door het faillissement hun waarde hadden verloren.

De doorstart is mede mogelijk geworden doordat personeel, klanten, leveranciers en overige betrokkenen hun vertrouwen in Harolds hebben gehouden en hun schouders hebben gezet onder het voortzetten van de onderneming.

Heeft u vragen over doorstarts of faillissementen in het algemeen of het dossier Harolds in het bijzonder? Jorin Hagendoorn en de andere advocaten van het team Insolventierecht van DVAN staan u graag te woord. Bel 010 3133900 of stuur een e-mail naar jorin.hagendoorn@dvan.nl.

Meer publicaties over dit onderwerp

reageren of vragen?

Vul de tekst die hieronder wordt weergeven in:


Reacties