Kennissessie Meldplicht Datalekken

"De boetes komen", aldus Aleid Wolfsen, voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Privacy & ICT

samen kennis delen

Op dinsdag 30 mei 2017 organiseren wij samen met Unica Schutte ICT een kennissessie over Meldplicht Datalekken. Je bent van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Sinds begin 2016 is de meldplicht datalekken van kracht, als onderdeel van de gewijzigde Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wpb). Wie te maken krijgt met een datalek, loopt grote kans op reputatieschade en kan in sommige gevallen forse boetes tegemoet zien.

"De boetes komen", aldus Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Sinds de invoering van de wet zijn bij de Autoriteit Persoonsgegevens ruim 5500 meldingen binnengekomen van een datalek. Tot nu toe zijn nog geen boetes opgelegd, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten. Die boetes zijn fors, en kunnen oplopen tot EUR 820.000. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming in mei 2018, nemen de boetebevoegdheden verder toe. 

Tijdens de kennissessie praten we je niet alleen bij over de belangrijkste juridische aspecten van de wet, ook bespreekt een expert van Unica Schutte ICT de technisch procedurele ICT maatregelen die je kunt treffen om de kans op een lek of het ontstaan van schade te beperken. Neem deel en laat je uitgebreid informeren door onze specialisten.

programma en locatie

Programma
14.45 - 15.15 - Inloop en ontvangst
15.15 - 16.00 - Wet Meldplicht Datalekken in de praktijk door IT-advocaat Joost Mosselman
16.00 - 16.15 - Koffiepauze
16.15 - 17.00 - Technische procedurele ICT maatregelen door Risk & Compliance Officer Dennis van Hoof
17.00 - 18.00 - Netwerkborrel

Locatie
Het Zalmhuis
Schaardijk 396-434 | Rotterdam
Routebeschrijving

inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.