DVAN F&O Zoomdate: Signing & Closing

Dinsdag 24 mei 2022 om 12.00 uur

DVAN F&O Zoomdate: Signing & Closing

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan onze DVAN F&O ZOOMDATE op dinsdag 24 mei 2022 om 12.00 uur.

Ondertekening van de koopovereenkomst (“signing”) en levering van de aandelen (“closing”) vinden niet in alle transacties plaats op dezelfde dag. In sommige gevallen zit er tijd tussen signing en closing. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer de transactie afhankelijk is van het verkrijgen van bijzondere goedkeuringen. Denk bijvoorbeeld aan transacties die moeten worden gemeld bij een mededingingsautoriteit. Hoe verder signing en closing van elkaar verwijderd zijn, des te groter is de kans dat de waarde van de gekochte onderneming in de tussenliggende periode daalt. In onze zoomdate praten wij jullie bij over de bijzondere afspraken die je kan maken tussen ondertekening en levering, zoals de afspraken over bedrijfsvoering, en andere pre-closing overeenkomsten waaronder de voorschotlening. Wij gaan daarbij ook in op de recente ontwikkelingen in de Europese rechtspraak en de speciale eisen die de EU-regelgeving stelt.

Tijdens de Zoomdate praten Tom van DijkNathalie van Hellenberg Hubar en Eric Janssen je bij over de (mededingingsrechtelijke) risico’s die komen kijken bij een gesplitste signing en closing, en wordt ingegaan op de do’s en don’ts bij het maken van afspraken over de periode vóór de levering. Er is best veel mogelijk, maar er moet natuurlijk wel binnen de spreekwoordelijke lijntjes worden gekleurd. Hoe dat moet, gaan wij uitleggen.

DVAN F&O ZOOMDATE: Signing & Closing

Mochten er op voorhand vragen zijn over dit onderwerp, dan vernemen wij dat graag. De vragen die wij kunnen inpassen, zullen wij tijdens de sessie beantwoorden. De vragen die buiten de scope vallen, beantwoorden wij nadien. Je kunt je vragen sturen aan tamara.trarbach@dvan.nl.

Ook bieden wij jou graag aan om in een afzonderlijk gesprek de inhoud van de sessie te helpen vertalen naar jouw (persoonlijke) situatie. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, laat het ons weten (vooraf of na afloop van de presentatie) door middel van een e-mail aan tamara.trarbach@dvan.nl.

Datum: dinsdag 24 mei 2022
Tijdstip: 12:00 uur tot 12:45 uur
Sprekers: Tom van DijkNathalie van Hellenberg Hubar en Eric Janssen
Aanmelden: Meld je hier (tamara.trarbach@dvan.nl) aan en ontvang de link en inloggegevens voor deze online DVAN F&O Zoomdate.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wij kijken ernaar uit.

Met vriendelijke groet,

Team F&O