Ontmoet Thijs

U kunt bij Thijs terecht voor:
 • Individueel en collectief ontslag
 • Arbeidsongeschiktheid en re-integratie
 • Arbeidsrechtelijke transactiebegeleiding (inclusief boekenonderzoek)
 • Opstellen en aanpassen arbeidsvoorwaarden (arbeidsovereenkomsten, personeelshandboeken, harmonisatie arbeidsvoorwaarden)
 • Privacy & Wet bescherming persoonsgegevens
 • Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming
 • Opstellen bewerkersovereenkomsten
 • Opstellen privacystatements
 • Begeleiding meldplicht datalekken
Recente zaken van Thijs

Compliant maken met Algemene Verordening Gegevensbescherming
Thijs heeft samen met Joost Mosselman een onderneming begeleid bij de implementatie van diverse verplichtingen volgend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze verordening wordt per 25 mei 2018 van kracht. Zij hebben onder meer een register van verwerkingsactiviteiten, bewerkersovereenkomsten en privacy statements opgesteld. Daarnaast hebben zij het beleid met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens van personeel vormgegeven.

Reorganisatie
Voor een klant met diverse hotels en congresruimten heeft Thijs de reorganisatie begeleid. Hiervoor heeft hij voor vier locaties een ontslagaanvraag ingediend bij het UWV. Ook heeft hij vaststellingsovereenkomsten en informatiebrieven voor de werknemers opgesteld. Uiteindelijk is met alle werknemers een schikking getroffen en heeft de klant haar bedrijf naar tevredenheid kunnen reorganiseren.

Arbeidscontracten up-to-date
Een klant met veel flexibele werknemers wilde er zeker van zijn dat hij de nieuwe regels arbeidsrecht correct toepast, zodat hij niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Thijs stelde een nieuwe set arbeidscontracten op, waaronder een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd en onbepaalde tijd, een nulurencontract, freelanceovereenkomst en een vaststellingsovereenkomst.

Klanten over Thijs

'Wij ervaren de samenwerking met Thijs van Liempd als zeer prettig. Als werkgever vinden wij het belangrijk dat zaken vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. Thijs van Liempd zijn aanpak omschrijven wij als; meedenkend, proactief en zakelijk. We kunnen zorgeloos een zaak aan hem overlaten, wetende dat deze met succes afgehandeld wordt.'
Avinash Mangnoesing, retail administration finance VM Retail

'Thijs heeft mij in een reorganisatieprocedure professioneel en met veel geduld juridisch bijgestaan. Hij was altijd heel goed bereikbaar en gaf steeds weer uitgebreid antwoord op al mijn vragen. In een onzekere en spannende periode voelde ik me absoluut gesteund. Hij zette zich volledig in en ging voor het beste resultaat.'
Mirjam Dankoor

'Inmiddels is Hearthside Europe alweer enkele jaren geleden een samenwerking met DVAN Advocaten aangegaan. In deze periode zijn vooral vraagstukken ten aanzien van arbeidsrecht, de OR en IP aan hen en met name aan Thijs van Liempd voorgelegd. Thijs onderscheidt zich door zijn persoonlijke, informele benadering en weet complexe kwesties en/of thema’s te vertalen naar begrijpelijke taal.  De terugkoppeling van Thijs is altijd zeer compleet, snel voor handen en geeft duidelijk weer binnen welke kaders gehandeld dient te worden en welke risico’s een bepaalde strategie en/ of keuze met zich mee kan brengen. In mijn rol als HR Manager ervaar ik Thijs als een ‘extended collega’, die mij ondersteunt in het geven van passende adviezen aan het Management team van Hearthside Europe, het maken van beleid en in het behandelen van precaire of complexe casussen.'
Anne-Marie Drop, HR manager Hearthside Europe

Opleidingen

 • LL.M. Strafrecht (cum laude)
 • Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht (cum laude)

lidmaatschappen

 • Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten in Nederland (VAAN)
 • Vereniging Privacy Recht (VPR)

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Thijs van Liempd heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

 • Arbeidsrecht; sub rechtsgebieden arbeidsmediation, collectief ontslag, internationaal arbeidsrecht, medezeggenschap, pensioenen
 • ICT-recht; sub rechtsgebied privacy recht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wilt u meer weten over mij?

Laatste publicaties van Thijs van Liempd

KENNISMAKEN OF REAGEREN?

Persoonlijk betrokken

Uw ambitie centraal

Transparant in kosten

IK HELP U GRAAG VERDER

Thijs van Liempd

Advocaat

Samen succesvol