ontmoet stijn

U kunt bij stijn terecht voor:

 • Fusies & overnames
 • Due diligence onderzoeken
 • Aandeelhoudersovereenkomsten en Joint Ventures
 • Aandeelhouders en post-closing geschillen
 • Vennootschapsrecht
 • Commerciële contracten

recente zaken van stijn

Verkoop meerderheid van de aandelen in Company Webcast aan Euronext
Stijn heeft de aandeelhouders van Company Webcast geadviseerd bij de verkoop van de meerderheid van de aandelen aan Euronext . Company Webcast is marktleider in de Benelux voor high-end webinar en webcast oplossingen. De acquisitie past in de ambitieuze groeiplannen die Euronext heeft voor de komende jaren voor het aanbieden van Corporate Services. Stijn heeft de verkopende aandeelhouders bijgestaan bij het opstellen en uitonderhandelen van onder andere de intentieovereenkomst, koopovereenkomst en aandeelhoudersovereenkomst.

Ontvlechting joint-venture als gevolg van aandeelhoudersgeschil
Stijn heeft onlangs een van de aandeelhouders bijgestaan bij de een aandeelhoudersgeschil in een joint-venture. Naar aanleiding van dit geschil is er uiteindelijk een regeling getroffen tussen de aandeelhouders als gevolg waarvan één van de aandeelhouders uiteindelijk haar aandelen in de joint-venture heeft verkocht aan de andere aandeelhouder. Stijn heeft één van de aandeelhouders bijgestaan bij de onderhandelingen om tot een regeling te komen en het opstellen van de documentatie die nodig was om tot een succesvolle ontvlechting van de samenwerking te komen.

Verkoop sloop- en asbestactiviteiten door Lekkerkerker Rotterdam aan Meuva
Stijn heeft Lekkerkerker Rotterdam geadviseerd bij de verkoop van haar sloop- en asbestactiviteiten aan Meuva. Meuva is actief in de (petro)chemische en industriële markt met specialismen in asbestsanering, grondsanering, demontage en zuigtechniek. Met deze overname kan Meuva haar dienstverleningsprocessen verder verbeteren en bestaande markten verder uitbouwen, zowel binnen als buiten Nederland. Lekkerkerker Rotterdam gaat zich na de verkoop volledig richten op de verdere ontwikkeling van haar verhuuractiviteiten in binnen- en buitenland, met name op het gebied van rijplaten, draglineschotten en bouwhekken. Stijn heeft  Lekkerkerker Rotterdam bijgestaan bij het opstellen en uitonderhandelen van de transactiedocumentatie.

Opzetten Cambridge Innovation Center (CIC)  in Nederland  
CIC ondersteunt entrepreneurs bij het oprichten van en leiding geven aan snel groeiende ondernemingen. CIC is in 1999 opgericht in Cambridge, Massachusetts en huisvest meer dan 1500 bedrijven in premium kantoor- en co-working ruimte verdeeld over 8 locaties. In 2016 heeft CIC zich gevestigd in Nederland. Stijn heeft CIC geassisteerd bij het opzetten van de internationale juridische structuur van CIC in Nederland alsmede het opstellen en onderhandelen over de diverse contracten (o.a. financieel en commercieel) die CIC in dit kader is aangegaan.  

Opleidingen

 • Nederlands recht (Universiteit Utrecht)
 • Post doctorale opleiding Fusies en Overnames (Nationale en Internationale module)

lidmaatschappen

 • Dutch Corporate Finance Association (DCFA)
 • Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP)
 • M&A aan de Maas

Wilt u meer weten over mij?

KENNISMAKEN OF REAGEREN?

Persoonlijk betrokken

Uw ambitie centraal

Transparant in kosten

IK HELP U GRAAG VERDER

Stijn van der Stap

AdvocaatPartner

Samen succesvol