Ontmoet Marijke

U kunt bij Marijke terecht voor:
  • Due diligence onderzoeken
  • Fusies & overnames
  • Herstructureringen
  • Corporate governance
  • Corporate housekeeping
  • Samenwerkingsverbanden tussen aandeelhouders (bijv. participatie-, joint venture en aandeelhoudersovereenkomsten)
Recente zaken van Marijke

Meervoudige transactie automotive
Marijke heeft de grootste aanbieder van automotive-onderdelen in de VS, Canada en Nederland begeleid bij de aankoop van dertien grossiersorganisaties in Nederland. Ze heeft de juridische due diligence onderzoeken in een hoog tempo uitgevoerd en de koopovereenkomst en andere  transactiedocumentatie opgesteld.

Advies bij verkoop serviceprovider
Marijke heeft een intermediaire serviceprovider bijgestaan bij de verkoop aan een grote verzekeraar. Zij heeft het hele traject begeleid: van de onderhandelingen over de intentieovereenkomst (LOI) tot het passeren van de notariële akte van levering van de aandelen, samen met onze notaris. Zij heeft ook de transactiedocumentatie opgesteld.

Verkooptraject jeanslabel
Hét jeanslabel voor kinderen werd bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan een participatiemaatschappij en privé-investeerder bijgestaan door Marijke. Met deze verkoop kreeg de onderneming een kapitaalinjectie en kon de groei van het merk worden voortgezet. Marijke heeft de transactiedocumentatie opgesteld en de onderhandelingen begeleid, waarbij het van groot belang was de belangen van de minderheidsaandeelhouder te beschermen.

Klanten over Marijke

'In de afgelopen acht maanden heeft DVAN ons bijgestaan tijdens tien acquisitie projecten. Marijke was als een van de leidende advocaten onderdeel van het team, tijdens de due dilligence onderzoeken maar voornamelijk tijdens de afronding van de onderhandelingen en het opmaken van de contracten. Door haar betrokkenheid bij eerdere acquisities hadden we weinig woorden nodig om snel te kunnen schakelen en in een periode van slechts 8 maanden alle projecten succesvol af te kunnen sluiten. Marijke is oprecht betrokken en weet op een aangename manier bij alle betrokken partijen de druk op de ketel te houden. Hard op de inhoud, met veel aandacht voor de relatie, weet ze goede resultaten te boeken.'
Maurice Buijzen, Financieel directeur Sator Holding BV

'De advocaten van DVAN hebben ons samen met Corporate Finance adviseurs van BDO bijgestaan bij de verkoop van ons familiebedrijf. Marijke is een op-en-top vakvrouw, die de persoonlijke benadering feilloos weet te combineren met een grote drive en een enorme berg vakmanschap. En geloof me, dat voelt lekker als je bezig bent om “je kind” aan een vreemde over te doen. Op alle gebieden hebben we ervaren dat deze mensen achter ons stonden. Niets was te veel, niets is over het hoofd gezien en wij waren zeer te spreken over het verloop van het hele proces en doen ook nu nog volop zaken met Marijke en haar collega’s. Samen zijn we klaar voor alle uitdagingen die ons nog te wachten staan!'
Ruud van Kampen, voormalig eigenaar Van Kampen groep

Opleidingen

  • Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht

Lidmaatschappen

  • JCI Arnhem (juniorkamer)
  • M&A Community

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Marijke Sipkema - Ten Brink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

  • Ondernemingsrecht; sub rechtsgebieden bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen, verenigingen en stichtingen

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wilt u meer weten over mij?

Laatste publicaties van Marijke Sipkema - ten Brink

KENNISMAKEN OF REAGEREN?

Persoonlijk betrokken

Uw ambitie centraal

Transparant in kosten

IK HELP U GRAAG VERDER

Marijke Sipkema - ten Brink

Advocaat

Samen succesvol