ACM ziet streng toe op naleving verplichtingen ‘reisgarantie’

door: op 02/07/19 in Handelsrecht,

Nadat de ACM op 29 november 2018 al een boete aan VoetbalOnTour vof had opgelegd, laat de ACM op 1 juli 2019 in haar nieuwsbericht weten diverse reisaanbieders op de vingers te hebben getikt omdat zij niet voldeden aan de vereiste insolventiebescherming.

Reisaanbieders zijn namelijk verplicht maatregelen te treffen voor het geval van een faillissement of een dreigend faillissement. Bijvoorbeeld door zich aan te sluiten bij een garantiefonds. De reiziger heeft namelijk recht op terugbetaling van de voor de reisdiensten betaalde prijs (of als de reis al is genoten van een evenredig deel daarvan) als zij door insolventie niet (verder) worden uitgevoerd en voor zover het gaat om personenvervoer heeft de reiziger recht op repatriëring.

Vorig jaar schreven we al over de nieuwe wetgeving voor pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen. In deze blog lees je terug hoe het ook alweer zat; wat is een pakketreis & wanneer is sprake van een gekoppeld reisarrangement? De ACM laat nu dus wederom weten reisaanbieders scherp in de gaten te houden en dreigt met een boete en/of last onder dwangsom. De timing, zo vlak voordat de zomervakantie begint, lijkt in ieder geval zorgvuldig gekozen.

Krijg je te maken met deze wetgeving en/of de ACM? Wij helpen u graag; neem gerust contact op met Jochem van de Giessen, advocaat handelsrecht.

Meer publicaties over dit onderwerp

reageren of vragen?

Vul de tekst die hieronder wordt weergeven in:


Reacties