ICT- & Privacyrecht

ICT-projecten

Een belangrijk onderdeel bij de voorbereiding van een ICT-project is een gedegen juridische ondersteuning. Dit is voor zowel ICT-leveranciers als hun klanten onontbeerlijk. Vooraf duidelijkheid creëren voorkomt teleurstellingen achteraf! DVAN zorgt ervoor dat u weet waar u aan toe bent als het gaat om aansprakelijkheid, vertrouwelijkheid, intellectueel eigendom en uitvoering. En als het nodig is dan lossen onze procesadvocaten conflicten snel en doeltreffend.

Privacy Verordening 2018

De wet- en regelgeving op het gebied van privacy wordt steeds complexer. Het feit dat bepaalde informatie beschikbaar is en kan worden verwerkt, betekent niet altijd dat u deze daadwerkelijk mag gebruiken.

Als gevolg van technologische ontwikkelingen zijn de Europese privacyregels aangescherpt en per mei 2018 is de Privacy Verordening in werking getreden. De verordening bevat een aantal ingrijpende wijzigen ten opzichte van de eerdere privacyregels in Europa en in Nederland. Gezien de kans op hoge boetes is het voor ondernemers van belang om te voldoen aan de regelgeving. ​De juristen van DVAN zijn gespecialiseerd in deze vraagstukken. Wij helpen u graag verder met  het 'privacy-proof' maken van uw onderneming.

Cyber security en Datalek

Voorkom verstoring van kritische bedrijfsprocessen binnen uw organisatie als gevolg van misbruik of uitval van uw IT-oplossingen en zorg voor een plan van aanpak voor het geval uw organisatie slachtoffer wordt van een cyber security aanval.

  • Weet wat u moet doen als daarbij sprake is van een datalek en persoonsgegevens op straat komen te liggen?

De “Data-klapper” van DVAN bevat een overzichtelijk stappenplan, zodat u weet wat te doen in het geval van een (mogelijk) datalek. 

Opvragen stappenplan datalek

meer informatie & contact

Neem vrijblijvend contact op met het team ICT- en Privacyrecht juristen van DVAN. Contactpersoon: Joost Mosselman, advocaat gespecialiseerd in ICT- & Privacyrecht. Joost is bereikbaar op nummer +31 6 43 37 61 23 of per e-mail via joost.mosselman@dvan.nl. U kunt Joost ook volgen op LinkedIn