Testimonial Ton van Oosten

‘Wat mij direct opviel was de grote mate van zelfstandigheid die je bij DVAN krijgt’

Ton van Oosten, advocaat, vestiging Rotterdam

Ton van Oosten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, zowel privaatrechtelijk als bedrijfsjuridisch. Daarnaast behaalde hij een mastertitel in Law and Economics. Na zijn studie ging hij in 1995 aan de slag bij de grotere advocatenkantoren. Eind 2013 stapte hij over naar DVAN. Daar is hij verantwoordelijk voor de ondernemingsrechtelijke procespraktijk van de Rotterdamse vestiging.

Na mijn studie ben ik eerst aan de slag gegaan bij de grotere advocatenkantoren in Nederland. Dat was een bewuste keuze. Ik heb het daar altijd goed naar mijn zin gehad en heb nog steeds goede contacten met voormalige collega’s. Als ervaren advocaat heb ik de overstap naar DVAN gemaakt. Hier ben ik verantwoordelijk voor de procespraktijk van de Rotterdamse vestiging.

Wat mij bij DVAN direct opviel, is de grote mate van vrijheid en zelfstandigheid die advocaat-stagiaires krijgen. Geen radertje in het geheel, niet de behandeling van deelvragen in een complex en omvangrijk dossier, maar direct aan de slag met je eigen zaken. En daarbij past ook contact met de klant. Dat laatste is een ontzettend leuk deel van je werk. Veel zelfstandigheid en vrijheid, zonder dat je meteen in het diepe wordt gegooid. Uiteraard doe je alles in goed overleg en onder begeleiding van een ervaren kantoorgenoot. Een goede opleiding staat bij DVAN hoog in het vaandel. De combinatie van het krijgen van verantwoordelijkheid en de opleiding stellen je in staat om je tot een uitstekende advocaat te ontwikkelen.

Als advocaat bij DVAN word je direct betrokken. Mee naar netwerkevents en mee naar klanten. Niet alleen maar met je neus in de boeken en dossiers, maar juist tussen de mensen. Dat maakt werken bij DVAN afwisselend en leuk.

Waar je ook je advocatuurlijke carrière start, het draait uiteindelijk allemaal om inzet, interesse en ruimte voor ontwikkeling. DVAN biedt daartoe, zo is mijn ervaring, alle mogelijkheden!

Meer weten over Ton? Bekijk hier zijn profiel.