Testimonial Thijs van Liempd

Van juridisch medewerker via advocaat stagiair naar medewerker...

Thijs van Liempd, advocaat, vestiging Utrecht.

Thijs van Liempd studeerde rechten aan Tilburg University. Hij rondde zijn studie Cum Laude af en liep vervolgens drie maanden student-stage bij DVAN in Utrecht. Dat liep zo goed, dat Thijs - nadat hij eerst zeven maanden als juridisch medewerker in dienst was - sinds januari 2013 als advocaat bij DVAN in het team arbeid, medezeggenschap & pensioen werkt.

Nadat ik mijn diploma HBO-rechten op zak had, besloot ik mijn rechtenstudie te vervolgen aan de Tilburg University. Via de premaster Rechtsgeleerdheid ben ik terecht gekomen in de master Rechtsgeleerdheid accent Strafrecht. Omdat ik me niet wilde beperken tot het strafrecht heb ik ook civielrechtelijke vakken gevolgd.

Praktijkervaring
Tijdens mijn studie heb ik mijn eerste praktijkervaring opgedaan doordat ik als buitengriffier werkte bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch op de civiele griffie. In deze functie heb ik veel getuigenverhoren en comparities meegemaakt over diverse civielrechtelijke onderwerpen. De ervaring die ik daar heb opgedaan en de tips van raadsheren over de praktijk zijn zeer nuttig.

Van student-stagiair naar advocaat
Na mijn studie heb ik een student-stage gelopen bij DVAN. Het is een echt ‘full-service’ kantoor op onder meer het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht en handelsrecht. Tijdens mijn stage heb ik met alle rechtsgebieden kennis kunnen maken. Het meedraaien met de praktijk is leerzaam en geeft een goed beeld van de werkzaamheden binnen de advocatuur. DVAN is een middelgroot kantoor met een brede expertise. Ik heb voor dit kantoor gekozen, omdat de sfeer op de werkvloer energiek is en de zaken uitdagend zijn. De advocaten zijn ieder specialist op hun eigen vakgebied en werken goed samen om de klant zo breed mogelijk te kunnen bedienen. Nu ik werk als advocaat krijg ik veel eigen verantwoordelijkheid en de kans om in mooie dossiers mee te werken. Ik heb daarbij gemerkt dat de advocaten van DVAN het belang van de klant centraal stellen. Ook hun persoonlijke betrokkenheid spreekt mij aan.

Geen dag is hetzelfde
De werkzaamheden van een advocaat zijn geen dag hetzelfde. Het ene moment ondersteun je een werkgever bij een ontslag op staande voet en het volgende moment geef je advies over het aanpassen van arbeidsvoorwaarden. Dit vergt flexibiliteit en oplossingsgerichtheid, wat het werk uitdagend en boeiend maakt. Bovendien leer je elke dag. In eerste instantie doordat je zelf met dossiers bezig bent, maar zeker ook doordat collega’s kennis en ervaring met je delen.

Tip
Als ik een tip mag geven aan studenten, dan is het om tijdens je studie na te denken waar je interesses liggen, maar bovenal die interesses in de praktijk te toetsen. Een studentstage of relevante juridische bijbaan is daarbij zeer nuttig.

Thijs van Liempd, advocaat

Meer weten over Thijs? Bekijk hier zijn profiel.