Testimonial Risto Larsson

Risto Larsson, advocaat, vestiging Rotterdam

Risto Larsson is sinds 2000 aan DVAN verbonden. Tussen 2013 en 2018 in de rol van managing partner. In 2006 heeft hij de vestiging in Rotterdam geopend en uitgebouwd tot de praktijk die er vandaag staat. Voordat Risto koos voor ons kantoor heeft hij meerder jaren ervaring opgedaan in de advocatuur bij verschillende grote internationale kantoren.  

Waarom DVAN
Mijn keuze voor dit kantoor is destijds vooral ingegeven door de positieve indruk die ik had van de sfeer binnen de organisatie en de dynamiek van een groeiende organisatie. Er heerst een ontspannen en open sfeer, waarin volop ruimte is voor eigen initiatief. De mensen hebben over het algemeen een ondernemende instelling en gaan op een prettige en respectvolle manier met elkaar om. De mensen in onze organisatie willen iets bereiken, een steentje bijdragen aan het verder uitbouwen van onze organisatie, maar niet op een overdreven ambitieuze manier. Daarnaast speelde het een rol dat ik mij erg aangetrokken voel tot het werken in een multidisciplinaire omgeving. DVAN (destijds Dijkstra Voermans Advocaten) kon mij dat bieden door de strategische samenwerking met BDO.

Gericht op ondernemers
Sinds 2006 mag ik leiding geven aan de vestiging in Rotterdam. Het merendeel van mijn werkzaamheden speelt zich af in de fusies, overnames- & herstructureringen praktijk. Het begeleiden van ondernemers of grotere bedrijven die een bedrijf willen kopen of juist hun bedrijf (of een gedeelte ervan) willen verkopen. Ook houd ik mij bezig met allerhande gerelateerde ondernemingsrechtelijke zaken, zoals advisering over het opzetten van de juridische structuur van een nieuwe onderneming, het opzetten van joint ventures of de verhouding tussen verschillende vennootschapsorganen.

Teamwork is onmisbaar
Ik kom met veel bedrijven en mensen uit zowel Nederland als andere landen in aanraking. De gesprekspartners zijn over het algemeen de “decision makers”. Juist deze mensen zijn met belangrijke vraagstukken bezig voor hun bedrijf en kunnen een sparring partner meestal goed gebruiken. We werken regelmatig aan grote projecten waarbij de tijdsdruk hoog is en de belangen groot. In teamverband werken is dan belangrijk, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van alle aanwezige kennis en ervaring. Ik heb gemerkt dat de bereidheid om die kennis en ervaring te delen binnen onze organisatie erg groot is. De werksfeer is informeel en open, dat heeft ook te maken met het feit dat de gemiddelde leeftijd vrij laag is. Er wordt bij ons veel gelachen, maar ook hard gewerkt.

Goede werk- & leeromgeving
Onze mensen krijgen relatief snel eigen verantwoordelijkheid. Onze interne begeleiding en het opleidingsprogramma zijn zodanig goed ingevuld dat ik durf te stellen dat wij een heel goede leeromgeving hebben geschapen waarin mensen snel in staat zijn om als volwaardige juridische adviseurs te opereren. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van DVAN er rooskleurig uitziet. De markt vraagt om een ander soort dienstverlening: laagdrempelig, vooral praktisch en tegen redelijke tarieven. Ons kantoor biedt die combinatie. Ik voorzie dat het kantoor de komende jaren verder zal uitbreiden, waardoor DVAN ook naar buiten toe meer zichtbaar zal worden en aan aantrekkingskracht zal winnen op de arbeidsmarkt.

Kortom, een uitdagende werkomgeving in een moderne adviesorganisatie. Vanwege de aard van de organisatie en de ambitieuze groeidoelstellingen komen wij altijd graag in gesprek met goede en gemotiveerde (aankomende) advocaten. Individuele inbreng van de mensen, ongeacht het ervaringsniveau, wordt zeer op prijs gesteld. Een snel groeiende organisatie als de onze biedt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en carrièreperspectieven.

Risto Larsson

Meer weten over Risto? Bekijk hier zijn profiel.