ICT- & Privacyrecht

Juridische kwesties bij ICT-projecten en Data Privacy

Een belangrijk onderdeel bij de voorbereiding van ICT-projecten is een gedegen juridische ondersteuning, wat voor ICT-leveranciers en hun klanten onontbeerlijk is.

Vooraf duidelijkheid creëren voorkomt teleurstellingen achteraf!

DVAN zorgt ervoor dat u weet waar u aan toe bent als het gaat om aansprakelijkheid, vertrouwelijkheid, intellectueel eigendom en uitvoering.

Privacy

De wet- en regelgeving op het gebied van privacy wordt steeds complexer. Het feit dat bepaalde informatie beschikbaar is en kan worden verwerkt, betekent niet altijd dat u deze daadwerkelijk mag gebruiken.

Nieuwe Privacy Verordening 2018

Als gevolg van technologische ontwikkelingen worden de Europese privacyregels aangescherpt.  Dat gebeurt in de vorm van de nieuwe Privacy Verordening die in mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens zal vervangen. De verordening bevat een aantal ingrijpende wijzigen ten opzichte van de huidige privacyregels in Europa en in Nederland.

Gezien de hoge boetes die de verordening zal introduceren wordt het voor ondernemers nog meer van belang om te voldoen aan de regelgeving. ​

  • Wilt u klantgegevens delen of weten hoe u met personeelsdossiers om moet gaan?
  • Bent u van plan uw gegevens in de cloud te zetten en wilt u weten wat de risico's zijn?
  • Bent u verplicht de gegevensverwerking te melden?
  • Moet u toestemming vragen voor het gebruiken van klantgegevens voor direct-marketing doeleinden?

De juristen van DVAN zijn gespecialiseerd in deze vraagstukken. Wij helpen u graag verder met  het 'privacy-proof' maken van uw onderneming.

Cyber security en Datalek

Voorkom verstoring van kritische bedrijfsprocessen binnen uw organisatie als gevolg van misbruik of uitval van uw IT-oplossingen en zorg voor een plan van aanpak voor het geval uw organisatie slachtoffer wordt van een cyber security aanval.

  • Weet wat u moet doen als daarbij sprake is van een datalek en persoonsgegevens op straat komen te liggen?

De “Data-klapper” van DVAN bevat een overzichtelijk stappenplan, zodat u weet wat te doen in het geval van een (mogelijk) datalek. 

Opvragen stappenplan datalek

meer informatie & contact

Neem vrijblijvend contact op met het team ICT- en Privacyrecht juristen van DVAN. Contactpersoon: Joost Mosselman, advocaat gespecialiseerd in ICT- & Privacyrecht. Joost is bereikbaar op nummer +31 6 43 37 61 23 of per e-mail via joost.mosselman@dvan.nl. U kunt Joost ook volgen op LinkedIn

GERELATEERDE ARTIKELEN